GBExercise

ZWEMLESSEN

PRIVÉ-LES OP MAAT!


Wil je leren zwemmen onder persoonlijke begeleiding?
 

Er zijn talloze redenen waarom je privé-lessen zwemmen kunt gebruiken;


 • WATERVREES OVERWINNEN

  Ben jij, of je kind, bang om in het water te gaan of durf je jouw hoofd niet onder water te steken?

  Met enkele simpele oefeningen en technieken kunnen we hiermee helpen. 

  Vraag gerust al enkele tips!

 • ZWEMTECHNIEK VERBETEREN

  Kun je al zwemmen, maar je wilt je techniek verfijnen? Je doel is een triatlon, maar denkt dat je zwemmen nog wat bijsturing kan gebruiken? We bekijken samen je zwemstijl en werken verder op je zwakkere punten.

  Specifieke conditietraining of -testen kunnen ook afgenomen worden.

 • (SPECIFIEKE) WATERGEWENNING EN LEREN ZWEMMEN

  Wil je dat jouw kind zich veilig voelt in het water en kan overleven? Dit zijn de basisvaardigheden van watergewenning volgens de nieuwe 'Vlaamse Leerlijn Zwemmen', welke Gregory ook volgt. (HIER al meer info). 

  Je kind kan ook de zwemslagen leren bij GBExercise!

TARIEVEN ZWEMLESSEN

Zwemles Kinderen

Zwemles Volwassenen

€ 25,-

€ 40,-

per 30 min

per 45 min

Prijzen zijn inclusief toegang tot zwembad.

ZWEMLOCATIES


Als gevolg van de beperkingen door COVID19, is er maar een beperkt aantal privé-lesgevers toegestaan in de naburige zwembaden. We zijn tot op heden nog op zoek naar een locatie om de zwemlessen te organiseren, waardoor we momenteel geen lessen kunnen aanbieden in een zwembad.


Laat gerust al een berichtje achter indien je geïnteresseerd bent in de zwemlessen, en Gregory zal u op de hoogte houden van de planning omtrent de zwemlessen.

Indien u zelf toegang hebt tot een locatie waar er les kan gegeven worden; zwembad in de tuin, vakantiedomein, ... kunt u Gregory ook gerust contacteren en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

UPDATE (20.08.'21): Vermoedelijk zijn er momenten beschikbaar komen in één van de Antwerpse zwembaden vanaf eind september.

VLAAMSE LEERLIJN ZWEMMEN

INFO OP FREDBREVET.BE

De nieuwe leerlijn Zwemmen is ontwikkeld door Baan Vier, een groep van 4 experten in het zwemmen. De leerlijn zwemmen is een gezamenlijke en gedragen leidraad/kapstok voor kwaliteitsvol en gecoördineerde zwemmen in Vlaanderen.


5 SPECIFIEKE FASES

De leerlijn bestaat uit 5 fases (na een 0-fase in bad en onder de douche):

 • Fase 1: Waterwennen
 • Fase 2: Leren overleven
 • Fase 3: Leren zwemmen
 • Fase 4: Verbreden (verschillende zwemslagen, verschillende zwemsporten, …)
 • Fase 5: Verdiepen (verfijning, specialisatie, …)

De specifieke aandacht voor de fase overleven kan nieuw genoemd worden. Waar vroeger de sprong tussen ‘watergewenning’ en ‘leren zwemmen’ vaak te groot was, werd de fase ‘leren overleven’ uitgewerkt waarin o.a. ook oefeningen in het diepe worden gedaan.


NIEUWE DEFINITIE ZWEMMEN

Centraal in de leerlijn staat een 1ste gemeenschappelijke focus met een nieuwe definitie van kunnen zwemmen als: zich doelmatig en efficiënt kunnen verplaatsen in het water met het oog op waterveiligheid. Er wordt beoogd dat iedereen deze 1ste focus moet bereiken om zo verder te gaan in zwemmen (diverse watersporten, verfijnen van officiële zwemslagen, …). De proeven zijn gebaseerd op een watersafety-test, door de VUB ontwikkeld op basis van een Noors model (Stallmantest).

 

BOUWSTENEN

Leren zwemmen gebeurt vanuit het oefenen (fase 1) van bouwstenen (hoofd, romp en ledematen) in het water en het oefenen (fase 2) van vaardigheden (verplaatsing, coördinatie en evenwicht) in het water. Dit is een meer natuurlijke aanpak die staat tegenover (vroegere) meer technische-analytische aanpak.