GBExercise

BLOG

Artikels over Coaching en Tips & Tricks

SEO OPTIMIZATION

Paragraphs are the main building blocks of web pages. To change what this one says, just double-click here or hit Edit text. You can change the style here, too.


Learn more

Goede Voornemens

Klaar voor 2023 met enkele goede intensities? Hier zijn enkele praktische tips om deze mogelijk te maken en door te zetten.

MARKETING

Paragraphs are the main building blocks of web pages. To change what this one says, just double-click here or hit Edit text. You can change the style here, too.


Learn more

Goede Voornemens

Klaar voor 2023 met enkele goede intensities?
Hier zijn enkele praktische tips om deze mogelijk te maken en deze door te zetten.

Het is weer het moment van het jaar waarop iedereen begint te denken over "Goede Voornemens" voor het nieuwe jaar. Ook proberen we te bekijken hoe we dit kunnen waarmaken; want iedereen begint met goede moed, maar na een tijdje vallen we vaak terug in oude gewoontes. 

Er zijn enorm veel artikels op het web beschikbaar welken je helpen om goede voornemens te kiezen, maar het belangrijkste is om effectieve doelen te zetten. Onderzoek aan de Universtiteit van Scranton beweert dat slechts 8% van zij die goede voornemens aannemen, deze effectief behalen. Goede moed en zelf-verbetering zijn niet altijd genoeg motivatie om de doelen te behalen.

Dus wat kun je doen om niet tot de groep van de overige 92% te behoren? Het antwoord ligt vaak door een extra externe set-up te creëren waarbij je verantwoording moet afleggen en verantwoordelijkheid kunt delen, in plaats van enkel af te hangen van je eigen motivatie.


Hieronder enkele tips die je hierbij kunnen helpen.


Bepaal wat jij wil.


Eén van de belangrijkste zaken is om te bepalen wat jij wil, én waarom. Wat wil je bereiken? Is het realistisch? Wat is jouw motivatie? Je moet jezelf een realistisch doel stellen en hier helemaal voor gaan. Of je nu competitief wilt meestrijden in een bepaalde sport, of enkel een betere conditie wilt behalen, het is belangrijk dat je beseft “waarom” je hier voor wilt gaan. Waarom wil je dit veranderen, deze motivatie helpt je om verder te zetten in de moeilijke momenten. Het is belangrijk dat je dit doel stelt voor jezelf, en niet omwille van een beeld in de huidige maatschappij of omdat het van u verwacht wordt, jij moet het willen.


Je moet ook weten wat je doel of voornemen inhoudt, hierdoor kun je “meten” hoe de evolutie naar je doel is, of je deze hebt bereikt. Stel daarom specifieke doelen; niet “Ik wil meer sporten..”, maar “Ik wil trainen voor de Antwerp 10 Miles”, “ik wil er xx kilo af”, “Ik wil kunnen sporten zonder rugpijn”, “Ik wil x uur sporten in een week”,.. .


Het behalen van je voornemens kan uitdagend en moeilijk zijn, ze vragen vaak opofferingen en een zekere mate van last. Door de juiste motivatie en een afgelijnd doel, is het makkelijker om op het juiste pad te blijven en toch door te zetten.


Zeg je goede voornemen(s) hardop.


Eens we onze goede voornemens of doelen hebben gedefinieerd, moeten we ze uitspreken. Schrijf ze op; zet ze waar je het elke dag kan zien, zeg ze tegen de mensen die je steunen, verspreid je motivatie. Door dit te doen, voelen je acties realistischer en vind je extra steun, wanneer je even niet meer weet wat en waarom.

Door te zien of te horen wat je uiteindelijke doel is, is de stap om te stoppen veel kleiner.

Betrek anderen bij je goede voornemens.


Je hebt je goede voornemens met de juiste motivatie, maar alleen is het steeds een lange weg naar je uiteindelijke doel. De ondersteunenede mensen zullen je het duwtje in de rug al geven, maar laat je ook omringen door gelijkgezinden of mensen die je kunnen begeleiden op een goede manier.


Maak een plan


Je kunt gewoon beginnen sporten en hopen voor het beste, maar 99% van de mensen begint zeer fanatiek en zelfs te hard. Door het drukke leven, is elke minuut om te werken aan je nieuwe goede gewoonte zeer veel waard. Als je deze dan nog verkeerd zou benutten, zou je net verder weg kunnen geraken van wat je wilt bereiken.


Omring jezelf


Zoek mensen met een gelijk doel of sport, zodat je al niet alleen moet sporten. Op dagen dat de zin wat minder is, moet je jezelf verantwoorden aan deze “training buddy” en is de stap om niet die sportschoenen aan te doen al weer wat kleiner. Starten bij een sportclub is ook ideaal om in groep te werken aan je uitdaging.


Coaching


Zoek een coach! Deze mensen weten wat het inhoud om op een verantwoorde manier iemand te begeleiden naar een doel. Deze trainer neemt de verantwoordelijkheid op zich om je kostbare tijd zo optimaal mogelijk te benutten. De kans dat je te intensief begint, en daardoor stopt, wordt verkleind en je moet weer verantwoording afleggen als je er niet voor gaat.


Een coach kan je trainingen analyseren en je zo nauwkeurig opvolgen, om een zo persoonlijk mogelijk traject te maken, welk werkt voor jou. Hij zet tussentijdse doelen, waardoor je weet wat je vorderingen zijn. Zo weet je ook dat je inzet wordt beloond en je motivatie blijft hoog.


Coaching is niet enkel weggelegd voor competitieve atleten of mensen die enkel voor de prijzen willen gaan. Net voor beginners of mensen die hun conditie willen verbeteren is coaching van groot belang. Door al de vraagtekens weg te halen in je manier van hoe je goede voornemens te uiten in sport of een gezonde levensstijl, is een coach net een zeer belangrijke pion om je hierbij te begeleiden.


De kost van een coach, en de daaropvolgende verbeterde gezondheid is altijd goedkoper dan zonder kennis van zaken verkeerd te trainen en naar een dokter te moeten gaan. Het voorkomen van goede voornemens te moeten laten vallen of op te geven is trouwens onbetaalbaar.


Wil je weten wat GBExercise voor jou kan betekenen voor het bereiken van jouw goede voornemens en een gezondere levensstijl? Vraag vrijblijvend info: info@gbexercise.be